Συγχωρώντας θεραπεύομαι.

 

 

 

 

Θέλω να σε συγχωρέσω που με πρόδωσες,


που με εγκατέλειψες,


που με κάνεις και νοιώθω μόνη και αβοήθητη


Θέλω να σε συγχωρέσω, μα δεν μπορώ.

 

Για να γιατρέψουμε το βάθος της πληγής μας χρειάζεται να στραφούμε προς τα μέσα. Η πληγή δεν είναι έξω από μας. Για να γιατρευτώ από τη θλίψη, την απογοήτευση , την αυτολύπη δεν χρειάζεται να συγχωρέσω κάποιον απ’ έξω, πρωταρχικά.

Χρειάζεται πρώτα να συγχωρέσω εμένα. Να μάθω να με αγκαλιάζω θεραπευτικά με κατανόηση. Να αναγνωρίζω τα λάθη μου, όχι για να με κατακρίνω, για να με κατηγορώ, αλλά για να γίνω πιο ώριμος και υπεύθυνος για τον εαυτό μου. Αυτό που έγινε πέρασε, αλλά αν εγώ το «ποτίζω» κάθε μέρα μέσα μου, δεν πρόκειται να περάσει ποτέ. Αν το βλέμμα μου είναι στραμμένο στο παρελθόν καμιά πληγή δεν θα κλείσει, ο πόνος και η θλίψη θα διαιωνίζονται.

Μια στροφή, μια στροφή προς την σωστή κατεύθυνση και μπορώ να με δω με άλλα μάτια. Μπορώ να με κατανοήσω, όχι να με κατακρίνω, αλλά να με μάθω, να σεβαστώ την αδυναμία μου, για να μπορώ να την μετατρέψω σε δύναμη. Αναγνωρίζοντας την αλήθεια μου μπορώ να με θεραπεύσω, να με αγκαλιάσω να με σεβαστώ.

 

Η συγχώρεση δεν ξεκινάει απ’ έξω, ξεκινάει απ’ την καρδιά και η καρδιά είναι μέσα. Υπομονετική, κατανοητική περιμένει την προσοχή σου , περιμένει να σταματήσεις την φλυαρία του νου, για να την ακούσεις. Την ακούς;
Βάλε την προσοχή σου στην καρδιά σου και άρχισε να σε πλησιάζεις.
Να σε χωράς . Να σε ακούς αθόρυβα.

Για μια στιγμή σώπα και άκου, νοιώσε τι είναι αυτό που αληθινά θες, ποιο είναι το αίτημα της καρδιάς σου. Μια στιγμή αλήθειας θα σου δείξει την κατεύθυνση για σένα, τον ουσιαστικό εσένα.

Μια στροφή προς τα σένα , χωρίς ψέματα και δικαιολογίες. Αφέσου να σ’ ακούσεις να σε νοιώσεις να σε στηρίξεις , να σου μιλήσεις απ’ την καρδιά σου , αβίαστα, απαλά, ευγενικά, τρυφερά , θεραπευτικά.

Και αν σε πρόδωσες και αν σε εγκατέλειψες και αν σε απομόνωσες κάνε χώρο για σένα και Συν+Χώρα τον εαυτό σου για να σε συναντήσεις αληθινά , βαθιά και ουσιαστικά. Μπορείς, αν θες μπορείς. Αυτό που είσαι σε περιμένει, θα πας;

Συγχωρώντας θα θεραπεύσεις τις πληγιές και μια μέρα θα ελευθερωθείς, θα ζεις στο παρόν, άφοβα και άλυπα!

 

 

 

Σοφία Καλαντζή

ΠΗΓΗ: http://www.awakengr.com/sygchorontas-therapevome/

 

 

Please reload

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε μας για περισσότερα άρθρα και βίντεο

  • Facebook Social Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram Social Icon
Please reload

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν : Copyright ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ 

H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.

September 10, 2019