Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο...

 κάνε play:

 

 

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, αγάπησε . Όπου ακουμπά το βλέμμα σου, να ξαναγεννά την ομορφιά. Όπου αγγίζει το χέρι σου, να ευωδιάζει.

 

 Κοίτα τον κόσμο στα μάτια και, αν δεις πράγματα που δεν σ’ αρέσουν, δες πώς θα δυναμώσεις για να αντέξεις. Αν δεν τον δεις αυτό τον κόσμο , αν δεν τον χωρέσεις, θα γίνει εχθρός σου και θα σε καταδιώκει.

 

 Και αν βλέπεις τους προγόνους του κόσμου τούτου να στηρίζονται πάνω σου και αν ακούς τις φωνές τους να  αναζητούν λύτρωση, άγγιξε αυτόν τον κόσμο με το βλέμμα σου, ζέστανέ τον και η ασχήμια θα καεί, γιατί η ασχήμια δεν αντέχει την φωτιά.

 

Αν θες να αλλάξεις αυτό τον κόσμο, αγάπησε. Και αν χρειασθεί να θυσιάσεις ό,τι τρέφει την ασχήμια του, κάντο. Θα πονέσει, μα θα σε ελευθερώσει από τα πρέπει του.

 

 Αν θες να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο, άνοιξε την αγκαλιά σου στο πλάτος της φαντασίας σου, αλλά πρώτα πέτα τα βάρη σου. Γιατί αν αυτός ο κόσμος σε βρει βαρύ, θα σε ρίξει, για να σου θυμίσει πώς είναι να σηκώνεσαι , να περπατάς και  να πετάς. Μα και αν σε βρει να πετάς, χωρίς να ξέρεις πώς, θα σε γκρεμοτσακίσει για να μάθεις τον λόγο του πετάγματός σου.

 

 Όπως θα τον δοκιμάσεις εσύ, έτσι θα σε δοκιμάσει και αυτός και, αν σε βρει αδιάφορο, θα σε αγνοήσει μέσα στην αδιαφορία σου. Αν σε βρει δυνατό, θα σε δοκιμάσει για την αυθεντικότητα της δύναμή σου . 

 

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, αγάπησε. Κάνε το βήμα σου ποίημα που θα μεταμορφώνει, κάνε τη φωνή σου φωτιά που θα μετουσιώνει, κάνε τη ζωή σου έμπνευση.

 

Και αν έρθουν και σου πουν να σταματήσεις, γιατί η αλλαγή σου τους πονάει, μην τους πιστέψεις. Όσοι θέλουν να συντηρούν αυτόν τον κόσμο, δεν τον αγαπάνε. Όσοι θέλουν να συντηρούν την ασχήμια, δεν είναι λάτρεις της ομορφιάς. Όσοι δεν θέλουν να αλλάξουν, δεν αγαπούν. 

 

Αν θες να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο, αγάπα. Ξεκίνα να αγαπάς, ... ξεκίνα  από σένα. 

 

Αν θες να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο, άλλαξε ό,τι δεν αρέσει σε σένα και αυτός ο κόσμος και ο άλλος κόσμος, θα τιμήσουν τις αλλαγές σου, η καρδιά σου θα απαλυνθεί και οι κόμποι θα λυθούν. Μια μέρα θα ελευθερωθείς και έτσι θα μπορείς να  ελευθερώνεις. 

 

Δες ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Please reload

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε μας για περισσότερα άρθρα και βίντεο

  • Facebook Social Icon
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram Social Icon
Please reload

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν : Copyright ΤΟ ΑΠΛΟ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ 

H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.

September 10, 2019